Köp nu, betala senare med Klarna

23 OKTOBER, 2021 av Julie K.

Styling som varar i många dagar

Du har precis stylat ditt hår och två minuter senare börjar vågorna att försvinna. Låter det bekant? Ingen fara, vi är här för att hjälpa dig. Vi vet att allt hår är olika och några hårtyper behöver lite extra hjälp för att en styling ska sitta i längre tid.

Det kan också vara att du bara önskar att få några tips till hur du kan få dina vågor till att stanna i flera dagar. Oavsett vad har du kommit till rätt ställe.

1. Använd kvalitetsprodukter

Det säger sig nästan själv, men en produkt med hög kvalitet betyder verkligen ALLT. Vår Nectarine Waver är gjord av keramik och fungerar sådan att den skickar negativt laddade joner till ditt hår, vilket är en av de mest skonsamma och effektiva hårstylingsteknologierna där håret fortfarande behåller sin glans och mjukhet och samtidigt skapar vågor som varar i många dagar.

Nectarine Waver

2. Hitta rätt temperatur

Vi rekommenderar att man inte skruvar upp värmen för högt på din waver då det kan ge den motsatta effekten än den man önskar. När man skruvar värmen för högt upp riskerar man att platta sitt hår istället för att våga det. Starta istället med att sätta temperaturen till 180 grader, då det är en temperatur som passar de allra flesta hår. Om du har väldigt tunt hår kan du försöka med 160 grader först och sedan långsamt öka temperaturen ifall du inte märker någon effekt.

Observera också att waveren behöver 2-3 minuter på sig att värmas upp efter att du har slagit på och ställt in temperaturen. Om du försöker att använda waveren innan den är helt uppvärmd kan de första vågorna bli mindre tydliga och därför hålla i kortare tid.

3. Använd värmeskyddande spray

Ta väl hand om ditt hår från början av stylingen genom att använda en värmeskyddande spray. Se till att sprayen kommer i hela håret och låt det torka innan du startar stylingen. Således skyddar du ditt hår mot skador, så att ditt hår är hälsosamt och redo för styling varje dag.

4. Dela upp ditt hår i sektioner

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att få vågor som både varar i lång tid samtidigt som dem är voluminösa är att dela upp ditt hår i sektioner innan du stylar det.

Om du stylar på dig själv kan du dela upp håret vid din bena och ta ut de två halvorna på var sin sida av axlarna. Ta ditt yttersta hår och sätt upp det med en klämma eller en hårsnodd, så att du kan starta inifrån och ta håret i sektioner som passar järnets storlek. Ta en sektion åt gången. Sektionerna ska varken vara bredare än waveren eller tjockare så att waveren kan klämma på allt hår i den sektionen.

Nectarine Waver

5. Håll fingrarna borta

Vi vet att det är svårt att motstå frestelsen att röra den mjuka, perfekta vågen precis när den kommit ut från waveren, men det är ytterst viktigt att man låter håret svalna helt innan man rör det. Om du rör vid det medans det fortfarande är varmt, har stylingen inte helt nått att sätta sig och vågen blir då tryckt ut och riskerar att försvinna.

6. Hårtvätt

Om du precis tvättat ditt hår kommer håret vara mer redo att skydda sig själv och all styling blir därmed svårare. Om du kan rekommenderar vi att du stylar ditt hår på dag nummer två efter en hårtvätt för att uppnå vågor som håller i många dagar.

Relaterade blogginlägg